You are here: Αρχική Τα νέα μας WarHammer 40K League Battle Report: The Swan Song

DFantasy, The Cards 'n' Board Games Portal: Magic the Gathering, Warhammer 40K, Yu-Gi-Oh, PS3 Games, Μινιατούρες, Puzzles, Επιτραπέζια!

Battle Report: The Swan Song

ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ

Η τελευταία παράσταση των Tyranids του Κουμπάρου καθώς από την επόμενη κιόλας μάχη θα παίζει με το νεότερο Codex: Tyranids. Θα καταφέρει ο Doom of Malan'tai και η παρέα του να κερδίσει τα Cyber Punk Orks του Τσίπη;

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΟΝΙΣΜΟ ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΕΡΣΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΟΥ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΔΟΣΠΥΡΟ!

Τσίπης: Επειδή πλέον απελπίστηκα σταματάω να κάνω πειράματα με τα Orks και έχω φέρει 10 Nob Bikers με ότι υπάρχει σε upgrade, 815 πόντοι unit να ρίξουν ξύλο να τελειώνουμε! Έβαλα μαζί τους και τον γνωστό Warboss από την προηγούμενη λίγκα, εκείνον που είχε πέσει στη λακούβα. Έβαλα ελάχιστα οχήματα, για την ακρίβεια ένα Dakajet και ένα Trukk, έφερα Lootas, Stormboyz με τον Zagstruk που θα εμφανιστούν από το πουθενά, Cannons που θα βαράνε ασταμάτητα και πολλά Boyz χωρίς κανένα upgrade.

Και επειδή αισθάνομαι μεγαλόψυχος δίνω την επιλογή στον αντίπαλο μου από τώρα κιόλας να σηκωθεί και να φύγει.


Δεξί κλίκ και Προβολή Εικόνας για μεγαλύτερη ανάλυση

Κουμπάρος: Για το τελευταίο μου παιχνίδι με το τρέχων Codex έφερα ένα στρατό που έχει λίγο απ' όλα. Βλέπω ότι ο Τσίπης έχει φέρει πολύ περισσότερα πράγματα από εμένα, άρα βρωμάει η δουλειά: θα φάω ξύλο! Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι πως αν τον πιάσω σε close combat θα τον λιανίσω. Βέβαια, πριν έριξα 5 d20 με αντίπαλο τον Πανδόσπυρο και έχασα τα 4, οπότε υπάρχει μία μικρή αμφιβολία για την ποιότητα που θα έχουν οι ζαριές μου στο σημερινό παιχνίδι.


Δεξί κλίκ και Προβολή Εικόνας για μεγαλύτερη ανάλυση

ΤΟ BATTLEFIELD

Κανένας απ' τους δύο στρατούς δεν φημίζεται για το καλό του shooting, οπότε φτιάξαμε terrain που δυσκολεύει την κίνηση και όχι το line of sight. Το μεσαίο δάσος είναι mysterious και θα γίνει random όταν κάποιο unit αποφασίσει να μπει μέσα.


Η αποστολή που θα παίξουμε είναι από το rulebook "Purge the Alien". Αποστολή που προκαλεί σύγχυση ως προς το ποιος είναι ο Alien, αλλά θα έχει πλάκα καθώς θα πέφτει το ένα unit πάνω στο άλλο προσπαθώντας να το εξοντώσει. Deployment "Hammer and Anvil" κάτι αναμενόμενο αφού ο Κουμπάρος παίζει με Swarmlord!


Δεξί κλίκ και Προβολή Εικόνας για μεγαλύτερη ανάλυση

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Τα Orks έχουν βγει για πικ-νικ αλλά στην ίδια περιοχή το Hive Fleet Koymparos έχει τα δικά του σχέδια.

Κουμπάρος: Ξεκινάω με το δεξί, καθώς κλέβω το initiative από τον Τσίπη! Στην αρχή του γύρου μου, οι Psykers κάνουν τα δικά τους. Ο Flyrant παίρνει +2 strenght και toughness από το Iron Arm, o Swarmlord παίρνει Endurance και το Tervigon Feel no Pain, ενώ αν και δεν θα έπρεπε αποφασίσω να γεννήσω και βγαίνουν 12 Termagants. O Flyrant πετάει προς τα Orks και στο Shooting Phase σκοτώνει μόνο δύο Boyz, γιατί μόνο 2 έφταναν τα όπλα του.

Τα Zoanthropes δε μασάνε και μπαίνουν στο Mysterious Forest, αλλά ρίχνω 1 στο table και δεν γίνεται τίποτα. Το δάσος είναι και θα είναι αδιάφορο - πέρα από το 5+ cover save που δίνει.


Τσίπης: Αγνοώ το ότι ο Κουμπάρος σκέφτηκε εγωιστικά και μου έκλεψε τον γύρο, και μετά από συνοπτικές διαδικασίες στο Movement Phase περνάμε στο ψητό: Shooting! Τα Boyz μου βαράνε τα Gargoyles σκοτώνοντας 3, τα Cannons σκοτώνουν έναν Zoanthrope ενώ οι Lootas θα ρίξουν 24 βολές στα Termagants που βλέπουν σκοτώνοντας 4 από δαύτα. Έτσι τελειώνει ο γύρος μου, με πολλά υποσχόμενο σουτίδι για τον επόμενο.


Δεξί κλίκ και Προβολή Εικόνας για μεγαλύτερη ανάλυση

Κουμπάρος: Ρίχνω για reserves στον δεύτερο γύρο. Το Doom of Malan'tai εκμεταλλεύεται το +1 στα reserve rolls που δίνει ο Swarmlord και έρχεται με τον σπόρο του εκεί ακριβώς που θέλω. Ξανακάνω τα μαγικά μου, αυτή τη φορά ο Swarmlord θα φάει perils χωρίς να πάρει τίποτα, το Tervigon Feel no Pain και ο Flyrant θα πάει Strength και Toughness 7. Στο Shooting Phase τα Boyz κοντά στο Doom ρίχνουν 12 στο Leadership test και πορώνομαι, για να μου πει ο Τσίπης πως το Leadership τους εξαρτάται από τον αριθμό τους και να πεθάνουν μόνο 2. Ξενέρωσα..

Το Spore βαράει τα ίδια Boyz σκοτώνοντας άλλα 2. Οι Zoanthropes ρίχνουν στα Cannons κάνοντας ένα wound. O Doom ρίχνει ένα Str6 AP1 blast στους bikers, κάνοντας 5 wounds τα οποία σώσει όλα ο Tσίπης. Dakafex και Flyrant χτυπάνε τις μηχανές, και τελικά θα καταφέρω να τους κάνω 2 wounds. O Flyrant ωστόσο είχε προσγειωθεί για να ορμήξει στις Bikes στο Assault Phase. Tα Biovores σκοτώνουν 2 Boys και έναν Biker, που είχε από πριν ένα wound.

Στο Assault Phase κάνω μία χοντράδα, αφού στέλνω πρώτα τα Gargoyles στις Bikes και ο Flyrant δεν φτάνει να χωθεί. Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα, αφού περνάγανε μέσα από difficult terrain, ήθελα 11 ίντσες για να φτάσω και έφερα 6|6|5. Ο Τσίπης φυσικά δεν μου έριξε overwatch και έφτασαν όλα τα πετούμενα. Στην μάχη που ακολούθησε τα Gargoyles με τα blinding attacks σκότωσαν έναν Nob Biker και έκαναν ακόμη ένα wound, αλλά στη συνέχεια πέθαναν όλα.

First Blood και ένα kill point για τον Τσίπη, και βρίσκομαι πίσω στο σκορ με 0-2.Τσίπης: Μπαίνουν τα πάντα από reserves εκτός από ένα Trukk. Όλα τα Boyz γύρω από τον Doom του ρίχνουν ότι έχουν με αποτέλεσμα ο named Zoanthrope να φάει 10 wounds και να αφήσει τα εγκόσμια. 0-3. Τα κανόνια βαράνε τον Swarmlord σκοτώνοντας έναν Guard και αφήνοντας τον άλλο με ένα wound. To Dakajet ρίχνει στους Zoanthropes κάνοντας τους τελικά 1 wound και το παίρνουν επάνω τους οι Lootas που με 16 βολές καταφέρνουν να σκοτώσουν τα επικίνδυνα κατσαρίδια για το 0-4. Τα Buggys βαράνε τα 6 Termagants σκοτώνοντας 5 και οι Bikers κάνουν ένα wound στον Flyrant πριν του κάνουν το Assault.

Στο Assault Phase οι Bikers πέφτουν πάνω στον Flyrant. Στο overwatch θα φάνε 4 wounds, αλλά τα σώζουν όλα. Με τη σειρά του ο Κουμπάρος σώζει τα 7 wounds από το Hammer of Wrath των μηχανών. Η μεγάλη τυρανίδα θα κάνει challenge το οποίο ο Warboss δεν θα δεχτεί και θα σκοτώσει τελικά 2 Bikers. Οι Bikers με τη σειρά τους κάνουν όσα ακριβώς wounds χρειάζεται για να σκοτώσουν την ιπτάμενη κατσαρίδα και να μεγαλώσουν το υπέρ μου σκορ σε 0-5.


Δεξί κλίκ και Προβολή Εικόνας για μεγαλύτερη ανάλυση

ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Με τον Flyrant και όλα τα Zoanthropes νεκρά, τα σχέδια των Tyranids φαίνεται να ναυαγούν. Θα καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι ή θα φύγει με σκυμμένο το κεφάλι στο τελευταίο του παιχνίδι;

Κουμπάρος: Ξεκινάω με τον Swarmlord να τρώει ξανά Perils και αρχίζω να κοκκινίζω από οργή. Το Tervigon δίνει Feel no Pain στο Carnifex και ο Swarmlord μετά από πιέσεις των θεατών ξανακάνει μαγικά. Αυτή τη φορά τα καταφέρνει και δίνει Enfeeble στη δεκάδα με τα Boyz. Στο Shooting Phase τα Biovore σκοτώνουν 5 Boyz και κάνουν pin το ένα από τα δύο units που πέτυχαν. Οι Warriors κάνουν 5 wounds στο pinned down unit αλλά ο Τσίπης φέρνει 4 εξάρια στα saves του και πεθαίνει ένα! Το Carnifex σκοτώνει έναν ακόμη Biker και κάνει ένα extra wound και τη σκυτάλη παίρνουν οι Hive Guards που σκοτώνουν 2 Bikers.

Έρχεται το Assault Phase και τα Termagants ορμούν στις Bikes. Στο overwatch ο Τσίπης κάνει 4 hits αλλά ευτυχώς φέρνει 3 άσσους στα wounds και έχω μόνο μία απώλεια. Το Carnifex δηλώνει charge στον ίδιο στόχο, αλλά τα ζάρια δεν με αγαπάνε, αφού έφερα 3 και δεν έφτασε ούτε κατά διάνοια. Τα Termagants θα κάνουν ένα wound στις Bikes και θα πεθάνουν 6 στην συνέχεια. Ο Swarmlord από την άλλη, φτάνει τα Cannons και τα καθαρίζει σα να μην υπήρξαν ποτέ στο τραπέζι, δίνοντας μου τον πρώτο μου πόντο στο παιχνίδι 1-5.

Τσίπης: Ο τρίτος γύρος μου είναι ολοκληρωτική σφαγή. Αρχικά μπαίνει ο Zagstruk ο χαρακτήρας που μπορεί να κάνει charge από reserves. Τον βάζω με deep strike κοντά στα Biovores. Στο Shooting Phase τα Buggys σκοτώνουν τον τελευταίο Termagant (1-6), το Dakkajet τους Warriors (1-7), οι Lootas τον Guard του Swarmlord (1-8) και τα Shoota Boyz ρίχνουν στον πληγωμένο warlord του Κουμπάρου τραυματίζοντας τον θανάσιμα για Slay the Warlord και 1-10 σκορ.

Στο Assault Phase τα Storm Boyz σκοτώνουν με άνεση τα Biovores, που δεν είναι η δουλειά τους το close combat άλλωστε και οι Bikers καθαρίζουν τα τελευταία Termagants για το 1-12.


Δεξί κλίκ και Προβολή Εικόνας για μεγαλύτερη ανάλυση

Κουμπάρος: Παρότι δεν έχω μείνει με σχεδόν τίποτα δεν ξενερώνω! Δεν έχω και πολύ movement, κάνω κάτι χαζό-psykic και περνάω σχεδόν αμέσως στο shooting. Οι Hive Guards διαλύουν το Trukk των Orks (2-12) ενώ το Mycetic Spore ρίχνει snap shots στο Dakkajet, αλλά δεν φέρνει κανένα εξάρι. Το Dakkafex ρίχνει στους Bikers σκοτώνοντας έναν. Στο Assault Phase το Tervigon προσπαθεί αλλά δεν φτάνει τις μηχανές, ενώ το Carnifex που τις φτάνει καταφέρνει να φάει ένα wound στο close combat τελικά.

Τσίπης: Συνεχίζω τη σφαγή, αφού το μέρος ανήκει δικαιωματικά στα Orks μου. Να μάθουν να μη μου την πέφτουν στα εδαφικά μου δικαιώματα. Μία ομάδα Boyz σκοτώνει έναν Hive Guard, ενώ η άλλη ρίχνει στο Spore και τον σκοτώνει (2-13). Τα Storm Boyz συνεχίζουν να χτυπιούνται σε μάχες σώμα με σώμα, αυτή τη φορά πέφτουν πάνω στο Tervigon κάνοντας του ένα wound χάρη στα Hammer of Wrath. Το γελάδι του Κουμπάρου δηλώνει challenge και ο Zagstruk δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει ποιος είναι ο καλύτερος στα Boyz του. Κάνει 4 wounds στο Tervigon, δύο λιγότερα απ' όσα έπρεπε δηλαδή, με αποτέλεσμα το monstrous creature με smash να σπάσει στα δύο τον φιλόδοξο χαρακτήρα μου (3-13).

Σε μία μάχη λίγο πιο δίπλα, το Carnifex κάνει smash γιατί το 9 Strength δεν βοηθάει απέναντι στο Toughness 5 των Bikers. Τελικά η μεγάλη τυρανίδα θα σκοτώσει τους δύο τελευταίος  Bikers πριν πεθάνει από το power claw του Warboss (4-14).


Δεξί κλίκ και Προβολή Εικόνας για μεγαλύτερη ανάλυση

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο Κουμπάρος έμεινε με 2 units μόνο, αλλά δεν παραιτείται. Θα καταφέρει να μην γίνει tabled;

Κουμπάρος: Δίνω Feel no Pain στο Tervigon, ουσιώδες, αφού είναι ένα από τα δύο units που μου απομένουν. Το άλλο unit, οι 2 Hive Guards, ρίχνουν στον Warboss και του κάνουν 2 wounds, αλλά καταφέρνει να σώσει το ένα και να ζήσει ο σιχαμένος. Το Tervigon που είναι σε close combat με τα Stormboyz πλέον δέχεται 33 attacks από τα οποία τα 2 γίνονται wounds. Ψύχραιμα, περνάω το ένα armor save μου ενώ για το δεύτερο πετυχαίνω το FNP! Στη σειρά μου σκοτώνω 2 Storm Boyz και τελικά ο Τσίπης πετυχαίνει ο Leadership τους στερώντας μου τη χαρά ενός ακόμη πόντου.

Τσίπης: Τα Boyz μου κυνηγούν τους δύο Hive Guards, αλλά τελικά τη δόξα θα πάρει το Dakkajet σκοτώνοντας τους. Ο Warboss σε μία στιγμή τεράστιας αυτοπεποίθησης θα ορμήξει στο Tervigon, θα κάνει challenge και τελικά θα ποδοπατηθεί από το Monstrous Creature καρφώνοντας του το Power Claw βαθιά στην κοιλία, σε μία σκηνή από βγαλμένη από ταινία! Αυτή ήταν και η τελευταία τυρανίδα στο τραπέζι!


ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ

Ολοκληρωτική νίκη των Orks!


O ΓΩΓΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ωραία. Άντε να κάνεις κριτική σε αυτό το παιχνίδι τώρα. Ας το πάρουμε απο την αρχή. Δύο κακά codices, tyrannids διότι είναι απλά κακό codex και orks γιατί είναι παλιό codex με κάποια πετυχημένα builds όταν είχε πρωτοβγεί, που τώρα είναι σχετικά παρωχημένα. Κουμπάρος εναντίον Τσίπη. Για τον Τσίπη δεν έχω να πω τίποτα μιας και σε αυτό το παιχνίδι απλά έπαιξε σωστά με μια καλή λίστα (για τα δεδομένα των orks) και εκμεταλλεύτηκε μια χαρά τα πολλοστά λάθη του αντιπάλου του.

Εδώ ξεκινάω νέα παράγραφο για να περιγράψω τα απερίγραπτα που σκέφτηκε και έκανε ο Κουμπάρος.

1. «Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι πως αν τον πιάσω σε close combat θα τον λιανίσω.» by Koumparos. Πες μου ένα close combat που έκανες που να είχε σημασία και να το κέρδισες. (όχι ο swarmlord που καθάρισε τα kannons δεν ήταν σημαντικό για το παιχνίδι). Επίσης αντιμετώπιζες orks όχι tau!

2. Όταν δηλώνεις charge με σκοπό να σου κάνει overwatch ο αντίπαλος απο τις 11 ίντσες (gargoyles) και εσύ μπλοφάρεις περιμένωντας ότι δε θα φτάσεις, ΑΛΛΑ τελικά φτάνεις με αποτέλεσμα ο flyrant σου να μη φτάνει μετά, αφού τον έχεις μπλοκάρει... τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου?

3. Τo doom of malant’ai ΔΕΝ είναι καλό απέναντι σε μια 30άδα orks.

4. Στο τρίτο γύρο ο Τσίπης θα έπρεπε να νιώθει σα σε εστιατόριο έτσι όπως του σέρβιρες τα unit σου.

5. “Στη σειρά μου σκοτώνω 2 Storm Boyz και τελικά ο Τσίπης πετυχαίνει ο Leadership τους στερώντας μου τη χαρά ενός ακόμη πόντου.” Τελευταίος γύρος πριν γίνεις tabled και κάπου εδώ νομίζω ότι «έχασες» το παιχνίδι.

Θα μπορούσα να γράφω πολλά πράγματα ακόμα αλλά ας βάλουμε μια τελεία εδώ. Μια συμβουλή που θα έδινα στο Κουμπάρο είναι να προσπαθεί να διαβάζει το παιχνίδι λίγο καλύτερα. Όταν ο αντίπαλος στην ουσία σε περιμένει και εσύ του στέλνεις τα unit σου μεμονωμένα, αναμενόμενο είναι να μην έχεις καμιά τύχη. Οι tyrannids δεν είναι εύκολος στρατός και με το καινούριο codex δεν βελτιώθηκαν αρκετά ώστε να σου δίνουν τη σιγουριά που έχουν πχ οι space marines. H φύση του warhammer 40k απαιτεί να γνωρίζεις τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε στρατού ώστε να τον αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά, οπότε το να σου παίρνει ώρα να θυμηθείς βασικά πράγματα απο τον στρατό τον οποίο παίζεις δείχνει μία απο τις αιτίες που οδηγούν σε αυτά τα misplay και κατα συνέπεια ήττες.

 

Αναζήτηση στο site


manascrew.gr mtg singles